DOOM Eternal

0
16141

Doom Eternal vsadil na vše, co zabijáci démonů již od roku 1993 milují, a takřka beze zbytku mu to vyšlo. Brutálně rychlá střílečka, v níž se hráč ujímá role Doom Slayera, prastarého likvidátora démonických sil.
Doom Eternal Sales Top Steam Charts, Selling Over 700K Copies in ...

Brutální likvidace davů zlých duchů v krvavých sprškách jejich střev a kostí jde ruku v ruce s rychlým tempem takových střetnutí, rozmanitostí prostředí a environmentálních hlavolamů, které však čas od času dokážou pořádně frustrovat. Lidé z Id Software na DE ukázali, že lineární střílečky i v jednadvacátém století jdou dělat dobře, zábavně, a že do nich lze natlačit, i s přihlédnutím k omezenosti samotného žánru, celkem dost vedlejšího obsahu: od setkání s unikátními protivníky či jednorázových misí po výzvy k mistrovskému zvládání boje s jednotlivými zbraněmi

A hlavně pak hledání sběratelských předmětů a hudebních kolekcí. Do takzvaných kolektorských úkolů totiž autoři zapracovali virtuální předměty odkazující na dřívější hry Doom. Hráč tak má možnost sbírat po mapě schované plyšáky jednotlivých démonů, které likviduje (těžko říct, co je roztomilejší), či desky s titulními písněmi předchozích her (a pak si je může samozřejmě pouštět). Není nad poetičtější návrat do dětství než ve 4K drtit démony a k tomu poslouchat soundtrack z prvních dvou her ze začátku devadesátek.

Doom Eternal - Hra pro PC | Alza.czÚkol je jasný: očistit Zemi od invaze démonických sil a vyřešit dávné proroctví, které se Doom Slayera týká. Překvapením je však technické zpracování hry: načítací časy si totiž vzaly příklad z tempa hry – jsou velmi rychlé a připravené na to hlavní, k čemu byl Doom Eternal stvořen – k hraní ve více hráčích, kde každá sekunda čekání při načítání hry zabíjí zábavu.

Zbraňový arzenál čítá klasické kousky, jako je duo brokovnic, útočná puška, rotační kulomet, raketomet nebo třeba plasmová puška, speciální ruční balista či BFG. Téměř všechny zbraně mají na výběr ze dvou sekundárních režimů střelby, které si postupně můžete odemknout a následně dále vylepšovat skrz získané body. Z brokovnice tak lze mít třeba granátomet nebo naprosto boží rotační variantu, přehřátou plasmovou pušku lze zase zchladit na úkor nepřátel a stará dobrá dvouhlavňovka má teď přitahovací hák, jaký by Slayerovi záviděl i Lobo. V rámci misí můžete plnit rozličné výzvy, budete sbírat runy, odemykající nové schopnosti, vylepšovat svůj bojový oblek a podobně. Za plnění výzev získáváte zkušenosti, za dosažené levely pak dostáváte odměny, třeba v podobě nových kostýmů pro vašeho bijce. Důležité ale je, že hra tyto funkce prezentuje nenásilně, nijak vám je netlačí a pokud se na ně chcete vykašlat a zajímá vás jen brutální akce, nikdo vám bránit nebude.

Media, Trailers, Screenshots, Concept Art | Slayers Club | DOOM ...

Hra na nic nečeká a okamžitě vás vhodí do rozjeté vřavy. Okamžiky oddechu jsou vzácné. Doom Eternal není titul pro jedince s pomalými reflexy, kteří vysedávají u tahových strategií. K tomu, abyste hru pokořili, musíte být neustále v pohybu. A myslíme to doslovně, protože stát na místě se rovná brzké smrti. Stejně jako předchozí díl je i tento postaven na nekonečném tahu na branku, kde musíte likvidovat neustále dotírající a krvelačné nepřátele jako na běžícím páse.

E3 2019: Slavný Doom se vrátí v plné síle v pokračování s názvem ...

Ve hře více hráčů proti sobě se lze navíc ujmout také role démonů, což je velmi příjemné osvěžení a přidává novou dimenzi zábavy. Doom Eternal zkrátka dokazuje, že peklo na Zemi si lze plnými doušky užít a že není libějšího zvuku, než je třesk legendární dvouhlavňové brokovnice do rozšklebeného úsměvu Cacodémona.

Doom Eternal review: A safe, satisfying, suffocating, sequel - PC ...

XONE DOOM: Eternal Deluxe / Akční / Angličtina / od 18 let / Hra ...

Doom Eternal Won't Have Any Microtransactions - GameSpot

Minimální systémové požadavky

  • Operační systém: Win 7 64-bit
  • CPU (procesor): Intel Core i5-2400 3.3GHz nebo AMD Ryzen 3 3.1 GHz
  • Grafika: NVIDIA GeForce GTX 970 (4GB), GTX 1060 (6GB), GTX 1650 (4GB) nebo AMD Radeon R9 290 (4GB)/RX 470 (4GB)
  • Operační paměť (RAM): 8 GB
  • HDD: 50 GB volného prostoru
  • DirectX 11 kompatibilní grafická karta

Doporučené systémové požadavky

  • Operační systém: Win 10 64-bit
  • CPU (procesor): Intel Core i7-6700K a lepší nebo AMD Ryzen 7 1800X a lepší
  • Grafika: NVIDIA GeForce GTX 1080 (8GB), RTX 2060 (8GB) nebo AMD Radeon RX Vega56 (8GB)
  • Operační paměť (RAM): 16 GB
  • HDD: 55 GB volného prostoru
  • DirectX 11 kompatibilní grafická karta

ULTRA-NIGHTMARE požadavky

(2160p / 60 FPS / Ultra-Nightmare konfigurace) nebo (1440p / 120 FPS / Ultra-Nightmare konfigurace)

  • Operační systém: Win 10 64-bit
  • CPU (procesor): Intel Core i9-9900K nebo AMD Ryzen 7 3700X nebo lepší
  • Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti (11GB) nebo AMD Radeon VII (16GB)
  • Operační paměť (RAM): 16 GB
  • HDD: 55 GB volného prostoru

 

Zdroje: google.com, idnes.cz, e15.cz, hrej.cz

Předchozí článekCall of Duty: Warzone
Další článekScrap Mechanic

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here