Star Wars Jedi: Fallen Order

0
8762

Překvapivě nádherná a zároveň propracovaná hra, kterou žene dopředu skvělý příběh plný výborných postav. Zajímavý průzkum prostředí koření zábavný soubojový systém. Největší vady na kráse jsou tak vyloženě technického rázu a naštěstí se projevují jen občas, takže vám nedokážou zkazit celkově skvělý zážitek.

  • Vyšlo na: PC, PS4 (recenzovaná verze), Xbox One
  • Datum vydání: 15. listopadu 2019
  • Žánr: Akční adventura
  • Česká lokalizace: Ne

Výsledek obrázku pro star wars jedi fallen order

Boj hodný rytíře

Správný Jedi pohrdá střelnými zbraněmi a svoje konflikty řeší „zbraní z civilizovanějších časů“, tedy laserovým mečem. A soubojový systém v této hře je opravdu hoden slova rytíř, protože rozhodně nejde o nějaké bezduché mačkání jednoho tlačítka (tedy pokud si nezvolíte nejnižší obtížnost hry, kde je skoro jedno, co a jak během boje děláte). Na úplném začátku sice máte pouze nějaký ten základní úder a protiúder, ale jak sbíráte zkušenosti a odemykáte nové schopnosti či chvaty na stromu svých schopností (je super, že se tam můžete dopředu podívat na krátkou video ukázku daného upgradu – pomáhá to v rozhodování), zatímco vylepšujete také samotný laserový meč, váš repertoár se rychle rozroste a než se nadějete, budete kombinovat všemožné útoky magií (Sílou) s parádně zpracovanou choreografií šermířského tance.

Výsledek obrázku pro star wars jedi fallen order

Star Wars Jedi Fallen Order je hra, na kterou fanoušci Star Wars roky čekali se zatajeným dechem. Zkušení vývojáři z Respawn Entertainment se rozhodli jít proti zavedeným konvencím a vydat v roce 2019 čistě single-player hru, neobsahující mikrotransakce, duhový loot či jakýkoliv game as a service prvek. Nesnažili se vynalézt kolo a vsadili na léty osvědčené herní mechaniky, fungující v jiných titulech. Výsledkem je nejlepší Star Wars hra pro jednoho hráče od dob Republic Commando.

Výsledek obrázku pro star wars jedi fallen order

Zasazení příběhu mezi filmové epizody tři a čtyři nenabízí příliš prostoru k manévrování, což fanouškům umožní předvídat konec na míle daleko. Tvůrcům se i tak podařilo vytvořit poutavé vyprávění a postavy, které nejsou striktně černobílé. Hratelností Fallen Order připomíná velmi zajímavý mix akční adventury Uncharted či Assassin’s Creed, soubojů alá Dark Souls a postupného prozkoumávání levelů (tak jak hlavní hrdina získává nové a nové schopnosti) známého ze série Metroid. Dohromady to prostě a jednoduše funguje, a vás tak čeká 15 až 25 hodin poctivé hry

Výsledek obrázku pro star wars jedi fallen order

Související obrázek

Související obrázek

Minimální HW nároky:

Operační systém: 64bit Windows 7/8.1/10
Procesor (AMD): FX-6100 nebo výkonnější
Procesor (Intel): i3-3220 nebo výkonnější
RAM: 8 GB
Grafická karta (AMD): Radeon HD 7750 nebo výkonnější
Grafická karta (NVIDIA): GeForce GTX 650 nebo výkonnější

Doporučené HW nároky:

Operační systém: 64-bit Windows 7/8.1/10
Procesor (AMD): Ryzen 7 1700 nebo výkonnější
Procesor (Intel): i7-6700K nebo výkonnější
RAM: 16 GB
Grafická karta (AMD): RX Vega 56 nebo výkonnější
Grafická karta (NVIDIA): GTX 1070 nebo výkonnější

 

Zdroj: www.zing.cz
Předchozí článekBorderlands 3
Další článekSniper Ghost Warrior Contracts

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here